Internationaal

Naast het werk dat we voor Nederlandse scholen doen is Buitendoor ook met regelmaat actief in het internationale werkveld. Dit gebeurt in verschillende
vormen:

  • Vrijwilligers van Buitendoor nemen deel aan trainingen en uitwisselingen in het buitenland (Europa), georganiseerd door collega organisaties die met vergelijkbare activiteiten en/of doelstellingen werken.
  • Buitendoor organiseert elk jaar zelf een aantal internationale trainingen, deze gaan over thema's die ook voor ons evan belang zijn en waarin we ook onze eigen vrijwilligers kunnen en willen opleiden. Dit zijn altijd mooie gelegenheden om veel kennis uit te wisselen en gast trainers uit te nodigen om ook onze kennis weer te verrijken.
  • Buitendoor geeft trainingen in het buitenland bij collega organisaties die ons uitnodigen onze kennis en werkwijze te delen. Voorbeelden hiervan zijn een vijfdaagse training over boomhutbouwen of een driedaagse training over het ontwerpen en geven van teamtraining programma's aan jongeren.
  • Waar mogelijk maken we uitwisseling van instructeurs mogelijk. Instructeurs uit het buitenland komen ons versterken tijdens onze (engelstalige) programma's en instructeurs van ons krijgen soms de kans in andere landen ondersteuning te bieden.

 

Outdoors as a Tool - Internationaal netwerk

Buitendoor is een van de initiatiefnemers van het informele internationale netwerk Outdoors as a Tool. Dit is een netwerk van organisaties die ervarend leren in verschillende vormen inzetten om jongeren en volwassenen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Binnen het netwerk worden kennis, ervaring en materialen uitgewisseld om elkaars programma's te versterken. Neem ook eens een kijkje op de website of facebook van Outdoors as a Tool. Hier vindt je meer informatie over het netwerk en wat er op de planning staat.