Over ons

Stichting Buitendoor streeft naar een gezonde samenleving waarin mens en natuur optimaal tot hun recht komen. Hier dragen wij aan bij door, samen met jou ,een duurzame leeromgeving te creëren waarin we jongeren uitdagen tot groei en samenwerking.

Naast lezen, schrijven en rekenen is ook samenwerken iets wat je moet leren. Buitensport is bij uitstek een middel om hier aan te werken. De activiteiten zijn niet alleen leuk en spectaculair maar dagen ook nog eens uit tot samenwerken.

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij Buitendoor. Dit zie je onder andere terug in de (zoveel mogelijk) biologische boodschappen, aandacht voor afval scheiding, zoveel mogelijk in (contact met) de natuur werken en het continu met elkaar zoeken naar de meest duurzame manier om ons werk te doen.

Daarnaast werken wij veel samen met partner organisaties uit andere landen, we vormen samen het Outdoors as a Tool netwerk. Op deze manier bieden we onze vrijwilligers de kans mooie trainingen in het buitenland te volgen. En zo blijven we als organisaties ook ontwikkelen door nieuwe methodieken, werkvormen en materialen van elkaar te leren.

Lees meer over Buitendoor: