Stichting Buitendoor biedt verschillende programma’s aan voor scholen. Zowel voor de leerlingen als voor de docenten, zowel in Nederland als in de Ardennen en variërend van een dagdeel tot een week.

Schoolkamp

Een leuke en leerzame week voor schoolgroepen. Boomhut bouwen in Nederland of op survival in de Ardennen. Tijdens het programma komen spannende en uitdagende activiteiten, plezier en het leren van nieuwe vaardigheden aan bod.

Teambuilding voor klassen

Leerlingen gaan in kleine groepjes aan de slag met uitdagende outdoor werkvormen waarin samenwerken noodzakelijk is voor een goed resultaat. Na afloop wordt er door de trainer en de groep teruggekeken op het proces. Als intensieve kennismaking in het begin van het jaar of om de sfeer en samenwerking bij te sturen in de loop van het schooljaar. Wanneer de samenwerking tussen de leerlingen en tussen leerlingen en docenten moeizaam verloopt kan dit aangepakt worden doormiddel van een intensief programma. Vanaf €25,- p.p.p.d.

Outdoor sportdag

We stellen een programma samen met leuke en uitdagende outdoor activiteiten. In kleine groepjes doet iedereen de verschillende onderdelen van het programma. Van een paar uur tot een volledig dag programma mogelijk. Vanaf €10,- p.p.p.d.

Training voor docenten

Diverse methodieken en onderwerpen die wij zelf ook toepassen in ons werk worden ook aangeboden als training. Feedback geven, communicatie stijlen, groepsdynamica, omgaan met pesten en het voeren van oudergesprekken zijn voorbeelden van onderwerpen. Voor een aantal van deze trainingen werken we samen met Schoolteams International.