Teambuilding met Jongeren

Een samenwerkende groep jongeren is een van de mooiste dingen om te zien en om mee te werken. Maar hoe krijg je een groep zover? Welke vragen stel je ze? Welke activiteiten doe je met ze? En wat zijn principes die bij samenwerking horen? 

Op deze vragen hebben wij antwoorden die voor ons heel goed werken. We hebben jarenlange ervaring in het werken met groepen jongeren die soms wel maar soms ook niet willen samenwerken. Dan sta je als trainer voor de keus of je de strijd met een groep aangaat of dat je ze uitdaagt en uitnodigt tot samenwerken. Onder andere door zelf het goede voorbeeld te zijn daarin. Hoe je dat doet, welke theorieen en methodieken daarbij horen, welke werkvormen je in kunt zetten en welke eenvoudige tools er beschikbaar zijn om groepen een stapje verder te helpen dat leer je hier!

Opbouw:
Vrijdag avond: kennismaken, basis principes van ervarend leren, basis van het theoretisch kader 
Zaterdag: Heel veel doen, kennismaken met de Schaal van Samenwerking en hoe deze toe te passen, hoe reflecteren?
Zondag: Zelf oefenen met de opdrachten en theorieën, vraagstrukken bespreken, best practices delen


Het model:
De Schaal van Samenwerking ligt aan de basis van ons werk met groepen. We kijken eerst waar de groep staat op de schaal en bepalen op basis daarvan wat de volgende stap gaat zijn die we met deze groep gaan zetten. Een groep die in het overleven zit moet eerst dat overleven gaan ontlopen voordat ze voorzichtigaan met samenwerking aan de slag kunnen. Tijdens deze training leer je praktische tools hoe je dit met groepen kunt bewerkstelligen.

Meedoen?
Mail voor meer informatie naar info@buitendoor.nl