Vrijwilligers

Wil jij ook groepen jongeren begeleiden tijdens gave en uitdagende activiteiten en daarmee bijdragen aan de sfeer en samenwerking in de groep? Dat kan!

Instructeur zijn bij Buitendoor is op vrijwillige basis. Als je vrijwilliger wordt, doe je dat vaak omdat je ergens achter staat, ergens aan bij wil dragen en er daarnaast ook iets voor terug krijgt. Dit kunnen dingen zijn als voldoening, waardevolle ervaring, gezelligheid, of bijvoorbeeld goede vrienden.

Stichting Buitendoor is een organisatie waarin vrijwilligers de motor draaiende houden. Vrijwilligers geven hun inzet en daar geeft Buitendoor graag iets voor terug. Wij willen een organisatie zijn waar je voldoening kunt halen, kunt ontwikkelen, leuke mensen ontmoet en gave activiteiten doet.

Wat wij bieden
Naast een goede sfeer, leuke collega’s en een mooi doel waar je aan bijdraagt biedt Buitendoor een aantal praktische zaken:

  • Opleiding en ontwikkeling: Naast de ontwikkeling die je doormaakt tijdens het begeleiden van jongeren biedt Buitendoor jaarlijks verschillende trainingen, masterclasses en verdiepingsdagen aan.
  • (Internationale) projecten: Wij werken samen met verschillende (inter-) nationale partijen, waardoor wij regelmatig voor een hele kleine prijs interessante (inter-) nationale trainingen kunnen aanbieden aan onze instructeurs.
  • Vrijwilligers vergoeding: Een vergoeding voor de tijd, onkosten en reiskosten die je maakt als vrijwilliger tijdens de activiteiten. Deze vergoeding is wettelijk vastgelegd en is maximaal 30 euro per dag of 150 euro per maand.
  • Buitendoor kledingpakket

Opleiding
Als vrijwilliger doorloop je eerst een opleidingstraject voordat je zelfstandig activiteiten gaat begeleiden. Dit begint met een introductieweekend op Kamp Buitendoor eind maart en vervolgd zich met een buitensporttraining van vijf dagen in de Ardennen. Hier leer je de basis van het werken met groepen en de outdoorvaardigheden die nodig zijn op een kamp. Daarnaast word je tijdens je eerste kamp/activiteiten nog extra begeleid omdat dit nog onderdeel uitmaakt van je opleiding tot instructeur. Wanneer je de basisvaardigheden beheerst, kun je je verder specialiseren in onder andere boomhut bouwen en teamtrainingen.

Interesse?
Hier vind je meer informatie over de trainingen en kan je je aanmelden als nieuwe vrijwilliger. Voor vragen, neem contact met ons op.